Uddannelses- og karriereinformation til dig på

Gymnasiet & HF

KarriereTanken gør dig klogere på de videregående uddannelser og dine fremtidige karrieremuligheder. Vi hjælper med at informere, inspirere og be- eller afkræfte dig i dine overvejelser og forestillinger om din fremtid. 

Skal du deltage i et online eller fysisk arrangement?

digital eller fysisk?

PiceMedPc_Gym

Bliv klogere på din fremtid online

Karrieretanken Live

KarriereTanken LIVE er et onlineformat, der afvikles rundt omkring i landets byer. Her streamer vi en række spændende karriereoplæg fra organisationer og uddannelsesinstitutioner direkte til gymnasierne.

KarriereTanken LIVE handler om, hvilke videregående uddannelser og karrieremuligheder, der venter efter gymnasiet. Der er utrolig meget at vælge imellem, og vi hjælper med at træffe det rigtige valg.

Velkommen til karrieretanken

live!

KarriereTanken LIVE handler om dig og dine muligheder.
Her er hvad du skal gøre:

 1. Se introfilmen
 2. Vælg derefter dit første karriereoplæg fra runde 1
 3. Når første oplæg er slut vælger du næste oplæg fra runde 2 osv.

Rigtig god fornøjelse med KarriereTanken LIVE!

Husk at KarriereTanken LIVE er en del af din undervisning og obligatorisk!

Afspil video

en verden af inspiration

karriereoplæg

I nedenstående finder du fire runder med inspirerende karriereoplæg. Hver runde er aktiv i 20 minutter, hvor du kan se en af filmene og chatte med oplægsholderne. Du skal vælge ét oplæg i hver runde. God fornøjelse!

KT_1000x1000

Bliv inspireret i virkeligheden

karrieretanken VISIT

Når vi afholder KarriereTanken VISIT pakker vi inspirationskufferten og tager på tur ud til landets gymnasier. Her sætter vi fokus på dine karrieremuligheder og valg af uddannelse igennem det fysiske møde. Som elev møder du repræsentanter fra de videregående uddannelser og organisationer i virkeligheden, så I kan have en mundtlig dialog om din fremtid. På KarriereTanken VISIT kan du også opleve en række spændende karriereoplæg.

 

arrangementer 2021

HVEM KAN DU OPLEVE?

25. november 2021
KarriereTanken BUSINESS
10. februar 2022
KarriereTanken BUSINESS
21. april 2022
KarriereTanken BUSINESS
KarriereTanken BUSINESS
KarriereTanken BUSINESS
KarriereTanken BUSINESS
Kommer snart!
Kommer snart!
Kommer snart!
Select date to see events.

klar, parat...

Forberedelse

Før du deltager i KarriereTanken VISIT, hvad enten det er fysisk eller online, kan det være en god idé at bruge lidt tid på at forberede dig. Det kan du gøre ved at søge mere information om de deltagende oplægsholdere på deres hjemmeside. Se vores program for hvilke oplægsholdere, der deltager på dit gymnasium.

Du kan også forberede dig ved hjælp af en række reflektionsøvelser. De har til formål at få dig til at reflektere over konkrete uddannelser, job og karrieremuligheder. Øvelserne hjælper dig med at vælge de rigtige karriereoplæg og til en mere målrettet dialog.

 1. Se hvilke videregående uddannelser og organisationer du kan opleve i vores program.
 2. Udvælg fire oplæg du synes er spændende, og klik ind på deres hjemmesider for at lære mere.
 3. Lad dig inspirere af film, billeder og information fra hjemmesiden. Her kan du eksempelvis lære mere om studiemiljø, jobområder, optagelseskrav og undervisningsform.
 4. Undersøg og diskuter i klassen eller i din gruppe, hvilke job- og karrieremuligheder de enkelte uddannelser åbner op for.
 5. Kender du/I nogen, der har disse uddannelser? Hvad arbejder de med?
 6. Efter din research kan du have uopklarede spørgsmål. Noter spørgsmålene ned og hav dem klar til KarriereTanken VISIT.
 7. Diskuter i klassen, hvem I ønsker at komme i dialog med på KarriereTanken, og hvad I overvejer at spørge om.

Brug tiden på KarriereTanken VISIT fornuftigt. Det er vigtigt, at du er nysgerrig og åben for inspiration. Måske opdager du en uddannelse, du ikke vidste fandtes. Måske finder du ud af, at den uddannelse, som du troede du skulle starte på, alligevel ikke lige er dig. 

Sørg for at få stillet dine spørgsmål eller få relevante kontaktoplysninger, så du senere kan stille nogle af de spørgsmål du ikke fik svar på.
 1. Diskuter i klassen hvordan I oplevede KarriereTanken VISIT. Hvad var overraskende? Hvad var det bedste karriereoplæg?
 2. Gengiv et karriereoplæg for klassen og diskuter, hvilken uddannelse eller karrierevej, der passer bedst til dig og dine klassekammerater.

Kontakt os

Vil du vide mere?

Du er altid mere end velkommen til at kontakte os,
hvis du vil vide mere om KarriereTanken eller, hvis du vil være med til at inspirere de unge.