INFORMATION OM PRAKTIKPLADSMULIGHEDER FOR dig på

Erhvervsuddannelse
eud & EUX bUSINESS

KarriereTanken BUSINESS gør dig klogere på dine fremtidige praktikplads- og karrieremuligheder indenfor detail, handel og kontor. Vi hjælper med at informere, inspirere og be- eller afkræfte dig i dine overvejelser og forestillinger om dit hovedforløb og din fremtid. 

INTROVIDEO

HVAD KAN VI?

Her kan du se en kort video om KarriereTanken BUSINESS og hvad du kan få ud af at deltage!

Afspil video
A multi-ethnic group of high school students are outdoors on a summer day. One girl is taking a selfie of the whole group. Everyone is smiling.

Bliv klogere på din fremtid online

Karrieretanken BUSINESS

KarriereTanken BUSINESS er et onlineformat, der streamer en række spændende praktikoplæg fra private og offentlige virksomheder samt organisationer direkte til de merkantile erhvervsskoleelever.

 

KarriereTanken BUSINESS handler om, hvilke praktik- og karrieremuligheder, der venter dig, der går på EUD, EUX eller EUS. Der er utrolig meget at vælge imellem, og vi hjælper med at træffe det rigtige valg.

en verden af inspiration

live events

Vi afholder løbende inspirerende live events, hvor vi streamer en lang række inspirerende oplægsvideoer fra forskellige virksomheder og organisationer. Her har du mulighed for en direkte dialog igennem den tilhørende chatfunktion.

Næste planlagte live event:

25. november 2021

Velkommen til karrieretanken

live!

KarriereTanken LIVE handler om dig og dine muligheder.
Her er hvad du skal gøre:

 1. Se introfilmen
 2. Vælg derefter dit første karriereoplæg fra runde 1
 3. Når første oplæg er slut vælger du næste oplæg fra runde 2 osv.

Rigtig god fornøjelse med KarriereTanken LIVE!

Husk at KarriereTanken LIVE er en del af din undervisning og obligatorisk!

Afspil video

en verden af inspiration

karriereoplæg

I nedenstående finder du fire runder med inspirerende karriereoplæg. Hver runde er aktivt i 20 minutter, hvor du kan se en af filmene og chatte med oplægsholderne. Du skal vælge et oplæg i hver runde. God fornøjelse!

klar, parat...

Forberedelse

Før du deltager i KarriereTanken BUSINESS kan det være en god idé at bruge lidt tid på at forberede dig. Det kan du gøre ved at søge mere information om de deltagende oplægsholdere/virksomheder på deres hjemmeside eller elevside. 

Se vores program for hvilke oplægsholdere du kan møde.

Du kan også forberede dig ved hjælp af en række reflektionsøvelser. De har til formål at få dig til at reflektere over hvilke praktikpladser, der passer til dig og dine fremtidsplaner. Øvelserne hjælper dig med at vælge de rigtige praktikoplæg og til en mere målrettet dialog med virksomhederne.

 1.  Se hvilke private og offentlige virksomheder du kan opleve i vores program.
 2. Udvælg otte praktikoplæg du synes er spændende, og klik ind på deres hjemmesider for at lære mere.
 3. Lad dig inspirere af film, billeder og information fra hjemmesiderne. Her kan du eksempelvis lære mere om virksomhedernes praktikforløb, arbejdsområder og karrieremuligheder.
 4. Undersøg og diskuter i klassen eller i din gruppe, hvilke job- og karrieremuligheder de enkelte praktikpladser åbner op for.
 5. Kender du/I nogen, der har været i hovedforløb/praktik i virksomheden? Hvad arbejder de med i dag?
 6. Efter din research kan du have uopklarede spørgsmål. Noter spørgsmålene ned og hav dem klar til, når KarriereTanken BUSINESS afholder et liveevent, så du kan stille dine spørgsmål til oplægsholderne.
 7. Diskuter i klassen, hvem I ønsker at komme i dialog med på KarriereTanken, og hvad I overvejer at spørge om.
 8. Tal med din skoles praktikpladskonsulent, hvis du har spørgsmål til KarriereTanken Business.
 1. Brug tiden på KarriereTanken BUSINESS fornuftigt. Det er vigtigt, at du er nysgerrig og åben for inspiration. Måske opdager du en spændende praktikplads, du ikke vidste fandtes.
 2. Hver oplægsvideo varer 10 minutter, og når chatten er åben, kan du skrive med virksomhederne – de glæder sig til at besvare dine spørgsmål og guide dig.
 3. Hold den gode tone på chatten.
 4. Sørg for at få stillet dine spørgsmål eller få relevante kontaktoplysninger, så du senere kan stille nogle af de spørgsmål du ikke fik svar på.
 1. Diskuter i klassen hvordan I oplevede KarriereTanken BUSINESS. Hvad var overraskende? Hvilke praktikoplæg synes du var bedst?
 2. Gengiv et praktikoplæg for klassen og diskuter, hvilke virksomheder/praktikpladsmuligheder, der passer bedst til dig og dine klassekammerater.
 3. Brug din nye viden og sæt tid af til at målrette dit CV og skrive praktikpladsansøgninger til de virksomheder du ønsker at blive elev hos.
 4. Tal med din praktikpladskonsulent, hvis du vil have sparring til dine ansøgninger og praktikpladsmuligheder.

Kontakt os

Vil du vide mere?

Du er altid mere end velkommen til at kontakte os,
hvis du vil vide mere om KarriereTanken BUSINESS eller, hvis du vil være med til at inspirere de unge.